Hur får man länkar till sin sida?

I off page-arbetet vet du vid det här laget att länkar är en stor del. Att få länkar på olika sätt till sin sida är viktigt och mycket slagkraftigt i SEO-sammanhang. Men hur får man då länkar till sin sidan? Och hur ska man jobba med detta?

Ja, denna del är givetvis inte lätt – men det finns saker du kan göra relativt enkelt.

  1. Till att börja med ska du så klart göra ett bra arbete med det du erbjuder och på så sätt skapa bra rykte och ge dig bra förutsättningar för att få folk att länka till just din sida.
  2. Fråga sedan dina kunder och leverantörer om de kan lägga upp din logotyp på deras hemsida för att visa ert samarbete för besökarna. Då får du mycket länkar där några kan vara bättre än andra, beroende på antalet länkar till sig i sin tur samt besöksantalet.
  3. Till sist ska du försöka göra ett så bra jobb som möjligt, både med det du erbjuder men också på sociala medier, blogginlägg, forum osv. för att få andra att länka till just din hemsida eftersom de tycker att just du gör är ett så pass bra arbete att de väljer att länka till din sida.

Jobba vidare med din sökmotoroptimering och se till att dina kunder/leverantörer länkar till dig. Då kommer din sida garanterat bli starkare och på så vis bli mer relevant inom sökresultatet.

 

Länk-text

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *